Avui inaugurem el blog ! 💓🌿😍
I hem triat un aliment superior per obrir aquest espai de divulgació que vol apropar coneixements.
Parlem de l'Oli de coco, producte que ha generat alguna controvèrsia, fem un ull a les raons..
Durant
molts anys es va parlar de l'oli de coco com un greix poc saludable, pot ser
per la manera en la qual es feien les extraccions del producte. S'obtenia de la
fermentació de la llet o de la polpa seca, havent de passar un procés de
refinament, blanquejat, i desodoritzat, procés que donava nivell alts d'àcids
grassos lliures, perjudicials i promotors de desestabilitzacions metabòliques,
malalties cardiovasculars, per exemple, i una hidrogenació parcial. Fet, que
feia que el producte no proporcionés les seves grans aportacions saludables.
Posteriorment
es va descobrir que l'obtenció de l'oli amb el procediment de premsa mecànica
de la carn fresca del fruit, donava un excel·lent, natural i pur oli verge
extra.
És un greix
saturat de cadena mitjana, que no es pot convertir en greix al nostre cos, per
què l'organisme el tracta diferent dels altres greixos saturats de cadena
llarga (com el greix de porc), ja que els condueix al fetge directament i els
converteix en energia .
Cada vegada
més sovint es recomana la seva ingesta en prevenció de la salut cardíaca i
hepàtica, pel seu efecte moderador del colesterol total, augmenta el bo (HDL) i
ajuda a reduir el perjudicial (LDL), a causa del seu contingut en àcid làuric
(60%).
Amb una
dieta baixa en carbohidrats i una bona hidratació, estaràs accionant
essencialment per aixecar el teu metabolisme.
🍀
Les seves valuoses propietats pel metabolisme no s'acaben aquí, l'oli de coco és una substància amb altres propietats:
ANTISÈPTIC
Cada vegada
més conegut per ser recomanat després d'una extracció o cirurgia dental, o el
seu efecte curatiu com esbandida bucal per inflamació de genives, placa dental
creada per bacteris, gingivitis, i també a intervencions quirúrgiques als intestins,
pel seu efecte beneficiós.
FUNGICIDA
El fong de
la càndida (candidiasis) relacionat amb l'obesitat, se li fa difícil sobreviure a l'oli de coco.
Degut a l'àcid làuric, que és una substància que ajuda a eliminar fongs.
ANTIVIRAL
METABOLITZADOR
DEL FETGE
Donat que
l'oli de coco és antiviral, antibacterià, i antifúngic, el fetge pot fer front
a diversos problemes a la vegada que optimitza les seves funcions metabòliques.
Gràcies a
l'oli de coco reduïm la inflamació i l'augment de grandària que sol cursar amb
un fetge gras. Al mateix temps, reduïm l'acumulació de greix.
CONTROL DE
LA DIABETIS:
Una de les caracteristiques d'aquesta malaltía és que el cos no gestiona bé els carbohidrats, i els nivells de glucosa es
disparen, es produeix el procés de la sang glicada, que comporta l'ofegament
de les cèl·lules dels teixits, desenvolupant greus conseqüències, neuropaties,
amputació per constricció dels vasos sanguinis, pèrdua de visió, afeccions
greus als ronyons.
En col·laboració amb una alimentació equilibrada, i exercici
diari, l'oli de coco estabilitza la glucosa a l'organisme.
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
Si t'ha
agradat aquest article i vols introduir l'oli de coco a la teva dieta, recorda
que és important que sigui producte natural i verge de primera qualitat.
Es
recomanat començar amb ½ cullera de cafè diària, durant una setmana, i anar
augmentant, sempre amb el suport del teu especialista nutricional.
És necessària la
prudència a les dosis, per la capacitat fungicida de l'oli, hem de donar espai
i temps al nostre organisme perquè vagi progressivament eliminant les toxines
resultants de la neteja que produeix aquest aliment tan valuós al nostre cos.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada